Carrer Gran, 64 08310 Argentona (Barcelona)

937 560 457

slider loading
  • img01

    Moisés Abajo

    Moisés Abajo Rodríguez, Xef i amo del Terracotta Restaurant.

Biografia & CV

Moisés Abajo Rodríguez, Xef i amo del Terracotta Restaurant.

El xef del Terracotta, Moisés Abajo Rodríguez, va néixer el 7 de Setembre de 1979 a Mataró. Encara que català de naixement, els seus orígens són molt diferents, fill de pare burgalès i mare gallega.
Va créixer en un entorn on des de ben petit va poder gaudir i conèixer el que és el sabor dels aliments conreats a casa i dels animals criats i caçats per la seva família. En aquell moment Moisés no era conscient, però s'estava forjant la que seria la seva forma de vida, la seva professió i els fonaments de la seva filosofia a la cuina.
Amb tan sols 15 anys va tenir clar que el seu futur estaria entre fogons. Va començar a estudiar en el 'Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró'.
Una vegada acabat, va començar les pràctiques a 'Villa Bugatti' on van percebre de seguida les seves qualitats i va romandre durant 4 anys. Allà es va impregnar del saber fer dels seus primers caps de cuina: el gran xef francès Bernard Benbassat, el professor de l'escola Hofmann Luís Rovira, i els xefs David i Juan María.

Alhora que s'enriquia dels seus mestres, anava realitzant stages en el restaurant 'La Venda' de Barcelona.
El xef Juan María va muntar un restaurant gastronòmic a Barcelona anomenat 'Pou Dolç' i amb ell va decidir endur-se a en Moisés. Allà va continuar formant-se durant 4 anys més.
Durant aquests anys va estar experimentant amb diverses tècniques gastronòmiques i finalment es va decantar per la cuina tradiconal catalana. Es va traslladar al restaurant 'Roig Rubí' a Barcelona, de la mà de Mercè Navarro.

Després d'un any allà, va tornar a treballar més a prop de la seva localitat natal. A Argentona es va incorporar al restaurant 'Ca la Dorotea', al costat de Josep Maria Freixa, amb qui va acabar de formar-se, va adquirir nous coneixements per donar-li els últims tocs a la seva pròpia versió de la cuina catalana.

Després de 4 anys en el restaurant, va fer el gran pas en la seva carrera i va començar a donar forma al seu propi projecte, que en 2005 es va fer realitat.
Malgrat tenir ja el seu propi restaurant, el 'Terracotta', durant aquests últims 10 anys, ha seguit formant-se en diferents àmbits per així poder oferir una experiència complerta als seus clients.
Ha realitzat un curs de somelier i diversos tast de vins i caves en diversos cellers. També cursos de cocterleria i gin tònics, així com esporàdics stages al 'Hotel Pau Claris' de Barcelona.
Per a Moisés és importantíssim treballar sempre amb producte de la terra i de temporada. Avui dia, aconsegueix que la major part dels seus clients decideixin prescindir de la carta i confiïn plenament en el criteri del xef, tenint així l'oportunitat perfecta per oferir el producte del dia.